Att synas på nätet

Synas på nätet säger man ofta när man menar att man vill synas på Google. Synlighet på webben och då på Google är viktigt för att du som företag ska få de kunder du behöver. Man brukar säga det att helst ska du finnas bland de tre första sökresultaten, eftersom personer som googlar, har en benägenhet att bara klicka på de tre första som kommer upp. Hur gör man då för att komma bland dessa tre i topp? Jo, man ser till att jobba mycket med sin sökmotoroptimeringm eller SEO som det även kallas. Detta innebär en massa olika saker man gör för att få en sida att få ett högre resultat. Det går att göra själv eller anlita en som gör det åt en.

Hur fungerar det med SEO?

SEO innebär inte att man bara gör en enda sak utan det gäller att göra flera olika delar. Först måste du se till att din sida har ett bra innehåll samt att det även är relevant information. Din sida måste även ha inlänkar, samt att det är bra att satsa på ett par nyckelord som du vet att potentiella kunder kan söka på. 

Håll även sidan uppdaterad med nytt innehåll. Grejen är ju att har du hamnat högt en gång på Google så innebär inte det att du stannar kvar. Du måste underhålla sidan för att det ska göra det. Andra bra saker att tänka på är att ha metataggar samt ett bra publiceringsverktyg. På nätet finns det många  bra guider till hur du ska jobba med SEO.

 

18 Jan 2019