Företagstillväxtvärk?

Starta ett företag kan vara nog så knepigt. Åtminstone i början. Hur ska du göra för att nå dina kunder? Hur ska du leverera? Var ska du ha ditt företag? Ska du ha en lokal, en butik, ett lager? Det är många saker att lösa innan du får snurr på verksamheten. Det allra bästa sättet att starta ett företag på, är om du redan har en bred kundbas. Då har du en stadig inkomst, vilket kan vara bra i början. Har du det, kanske du redan har löst vissa praktiska frågor som leveranssätt, faktureringssätt et cetera. Då kan den svåra biten vara hur du ska göra för att växa. Att växa kan faktiskt vara riktig svårt.

Företagstillväxtvärk?

Alla som har haft ett företag någon gång vet att det kan vara svårt att växa. Att utveckla företagets sortiment eller anställa fler eller vidga kundområde såväl geografiskt som digitalt för ofta med sig fler omkostnader. Det "värker" att växa, och ibland kan det kosta mer än det smakar. Vinsten kanske genereras först efter några år. Då kan det vara bra att ha investererare som är villiga att skjuta till kapital, alternativt ha lånegivare som tror på din idé.

Få råd av site

På siten Utveckla företag kan du få praktiska tips på hur du kan lösa olika problem med "tillväxtvärk". Hur du gör för att anställa personal, hur du utvecklar företaget och marknadsför det.

Ta sedan och klappa dig själv på axeln en stund! Du är ett riktigt kugghjul i vårt samhälle, eller vilket sammanhang ditt företag nu befinner sig i. Hur som helst – du är viktig!

6 Aug 2017