Funderar du på att skaffa en egen logotyp?

En logotyp är något som idag används av kommersiella företag och organisationer men även av även privatpersoner som marknadsföring. Tänker du på ett känt varumärke så får du oftast upp en bild av deras logga i huvudet, eller hur? Logotyper kan vara helt grafiska då med symboler eller ikoner eller så kan de bestå av en komposition av ett namn, eller en kombination av symbol och namn.

Lite historia

Dagens bruk av logotyper kommer av en mängd olika uppfinningar, företeelser och tekniker. Bland annat cylindersigill (cirka 2300 f.Kr.), mynt (cirka 600 f.Kr, logografiska skriftsystem, heraldiskt vapen, vattenstämplar, silverstämplar och utvecklingen av trycktekniken.
När västvärlden under 1800- och 1900-talet gick från jordbrukssamhälle till att vara ett industrisamhälle så utvecklades fotografi och litografi. Det ledde i sin tur till att det blev en sorts reklambransch som skapades. Nu kunde man ha typografi och bild på samma sida. Även typsnittet utvecklades och blev kraftfulla och expressiva, vilket passade bra på annonsaffischer.
Den allra första logotypen som varumärkesskyddades var bryggeriföretaget Bass röda triangel från 1876.

Om du vill skapa egen logga

Om du är ute efter att skapa en billig logotyp, så kan du göra det hos Logokompaniet. Hos dem finns det grafiska designers som har specialiserat sig på grafisk profilering. De är experter på  logotyper och logotypdesign. Detta företag har en lång erfarenhet och bred kunskap så du kan känna dig trygg med att anlita dem för att få en billig logotyp. 

 

 

 

11 Dec 2019