Hjärtat först och främst

Har du tänkt på att skaffa en hjärtstartare? Ja, idag handlar bloggen om hjärtstartare. Varför, kanske du tänker. Vi är ju vana vid att ha första hjälpen, och de flesta första-hjälpen-väskor brukar bara ha gasbindor och plåster. Det som saknas är en hjärtstartare.

Varför ska man ha en hjärtstartare?

Ja, varför då? Själv har jag blivit mycket medveten om behovet av hjärtstartare, sedan min pappa råkade ut för en hjärtattack. Det blev lite dramatiskt, men det slutade bra. Han kom snabbt till sjukhus, där han fick elektriska chocker för att få i gång hjärtat igen. Så situationen med min pappa slutade lyckligt. Det gav mig däremot en tankeställare; vad hade hänt om vi hade varit och fiskat, som vi brukar, i Norge? I så fall hade det varit nära på omöjligt att få in honom till sjukhus i tid!

Skaffa hjärtstartare inte svårt

Det kanske låter som ett stort företag att skaffa sig en hjärtstartare, men det är det inte. De finns bara ett knapptryck bort, nämligen på nätet. På siten hearty.se kan du hitta just en sådan hjärtstartare som du kanske vill ha. Det är mycket bra att ha en sådan då det behövs. I mitt fall fick jag en aha-upplevelse sedan det hände, det som hände, med min pappa. Jag kom att tänka på att hade jag haft en hjärtstartare med mig, eller nära till hands, hade jag inte behövt vara lika orolig. Därför har jag skaffat mig en sådan. På hearty.se kan man dessutom få den nödvändiga utbildning man behöver. Och tro mig, det behöver alla!

8 Jun 2017