Intresserad av att veta mer om headhunting?

Inom rekrytering så har begreppet headhunting kommit att bli allt mer vanligt. Det är ett sätt att få tag på en eller flera kandidater utan att annonsera efter dem, utan man letar istället upp dem så att säga. Det är lite av en omvänd process mot en vanlig rekrytering. Är du intresserad av headhunting Malmö, så kan Skill U hjälpa dig med det.

Vad kännetecknar headhunting?

Headhunting är en proaktiv process och den kännetecknas av att den som headhuntar är proaktiv. Man väntar inte på att rätt kandidat ska komma till headhuntern utan tvärtom. Här handlar det om att den som headhuntar är den som styr processen,

Att headhunta är även en kompetensfokuserad process. Man är mer fokuserad på talang än vad man är på position. 

En fördel med att man inte behöver vänta på att ansökningar ska trilla in är att man kan hitta fler  potentiella kandidater. Dess kan dessutom ha specifikt utvalda kompetenser eller erfarenheter.

Få hjälp med headhunting i Malmö

Är du ute efter att göra en bra headhunting i Malmö, vänd dig gärna till Skill U. Hur arbetet går till, det beror lite på vad det är för nivå på tjänsten samt inom vilken bransch det är. Du kan med Skill U få tag på exakt de kandidater du behöver ha. Detta eftersom att de kan presentera ett urval av intressanta och relevanta kandidater. Dessutom har de även vanliga rekryteringsprocesser om detta är vad du föredrar. 

 

 17 Nov 2022