Rätt kul med hoppborgar

Jag har försökt hitta information på nätet om hoppborgar. Det eftersom att jag vet ju att de fanns ju redan när jag var liten, då på olika nöjesfält med mera platser. Idag finns det ju lite varstans, på lekland, egna man kan köpa och så kan man hyra hoppborg Stockholm. Jag kan dock inte hitta historia på detta, vem som kom på idén att skapa den. Men det fanns inte mycket alls att läsa om det. Det var ju lite synd.

För er som inte vet vad en hoppborg är, så är det en lekanordning i form av en uppblåsbar byggnad som fylls av luft. I denna kan barn hoppa, studsa och leka. Det är inte fel att hyra en egen hoppborg Stockholm, om man ska ha kalas till exempel. 

Varför heter det hoppborg?

En hoppborg kallas även för hoppslott. Anledningen till namnet är inte svårt att lista ut. Det är på grund av att den oftast ser ut som en borg eller ett slott som man valt att kalla den för just detta. Det finns ofta många olika storlekar och för såväl inomhus- som utomhusbruk. Sedan finns det de hoppborgar som även har egna kanor inbyggda. För att det ska bli luft i den, så har man särskilda eldrivna fläktar som fyller den med luft. Sedan är det specialsömmar som släpper ut luft vid tyngdbelastning och på så sätt skapas studseffekten. Så, nu vet ni, och jag, lite mer om hoppborgar!

3 Feb 2019