Redovisning digitalt, hur gör man?

Vi brukar lyfta svenska innovationer och svenska idéer här hos oss på Sweden Most wanted. Nu är ju inte internet kanske en svensk uppfinning och att göra saker digitalt kan vi nog inte heller göra anspråk på att vara upphovsmän till. Men det spelar ingen roll för digital redovisning är så smart och så bra för många svenska företagare att vi vill lyfta det ändå. Hur funkar det då? Vi förklarar kort.

Slipp pärmar och papper

Normalt sett går småföretagare med en kasse pärmar och papper till sin redovisningsbyrå. De sitter sedan och går igenom dem och ser till att bokföringen gjorts på rätt sätt och gör sedan ett avslut. Eventuella momspengar räknas fram och sedan sparar man resten tills det är dags för deklarationen. 

Med digital redovisning hoppar man över alla pärmar och papper. All information som behövs läggs digitalt istället. Självklart är det inte något man kan göra från en dag till en annan. det är en process där man tillsammans med sin redovisningsbyrå ser till att digitalisera allt som idag är på papper. 

Efter den processen är klar så kan man göra en digital redovisning. Fördelaren med detta är många. Det går snabbare än att sitta med papper och det kommer aldrig komma ett mejl eller ett samtal från revisorn som frågar efter kvartalsrapporten eller en missad pärm. De allra flesta företag skulle gagnas av ett sånt här system tror vi och det är också därför vi ville lyfta det. 

17 Oct 2021