Säkra ditt hem i sommar

Vi är på väg mot en lågkonjunktur och med ökade kostnader för både mat, boende och bränsle till bilen så finns det de som väljer att begå brott för att få pengar. Du som vill skydda dig mot inbrott måste därför se till att ligga ett steg före tjuven. Här får du tipsen du behöver för att kunna säkra ditt hem i sommar, och även din sommarstuga när semestern är över.

Tre sätt att få bostaden tryggare

Här listar vi tre olika sätt att få bostaden lite tryggare. Det finns givetvis fler sätt att jobba på men vi kan inte berätta om dem alla. 

  1. Skaffa ett smart hemlarm: Med ett hemlarm utan abonnemang från Somfy kan du sova lite lugnare. Det är ett övervakningssystem med larm som du lätt installerar på egen hand och det går att bygga ut i olika sektioner efter behov. Styr den via din mobil, och koppla en kamera så du kan se vad som händer i realtid även om du inte är hemma. 
  2. Be grannar om hjälp: Ett väl beprövat system är att låta grannar och/eller släkt flytta runt saker i din trädgård. Tända och släcka lampor på olika tider är också smart. Det ger en illusion av att ni är hemma vilket är avskräckande.
  3. Stanna hemma: Kanske det tråkigaste sättet att hålla hemmet säkert under semestern. Men faktum är att de allra flesta inbrott sker i hem som är tomma för tillfället. Tjuvar vill helst jobba ostörda! 
25 Jun 2022