Sänk din elkostnad med LED lampor

Svealight är en svensk återförsäljare av ledande led belysning med brett sortiment av ljuskällor för olika användningsområden. Led är en fantastisk innovation av flera anledningar, men den största och kanske viktigaste anledningen är trots allt den ekonomiska, genom sänkta elkostnader. Led lampor kräver mindre effekt än traditionella halogen lampor vilket betyder att man uppnår samma eller likvärdigt ljus med endast en fjärdedels watteffekt.

Byt ut fasadbelysningen med moderna led strålkastare

Det är ganska vanligt att många husägare än idag använder halogen strålkastare på fasaden. En strålkastare kan också användas vid entrén eller vid uppfarten intill själva huset. Den vanligaste effekten för halogen strålkastare är ungefär 200-400W medan en led strålkastare har en effekt som sällan uppgår över 50W för vardagligt bruk. Du reducerar därmed din elförbrukning rejält genom att montera en led strålkastare istället, trots att priset är högre inledningsvis.

Led lysrör optimalt för garaget

När det gäller garaget så är den vanligaste ljuskällan lysrör. Även här kan du enkelt spara in flera kronor om du istället väljer led som ljuskälla. Förutom ett bättre ljus överlag så halverar du energiförbrukningen med hjälp av led lysrör. Men det tar inte stopp riktigt än. Du kan enkelt genomföra ytterligare besparingar genom att även byta ut armaturen då dessa ofta drar onödigt mycket ström jämfört med renodlade led armaturer som är optimerade för led som ljuskälla. Det finns många fler fördelar med att välja led lysrör förutom den ekonomiska aspekten och du kan läsa mer om detta på elsäkerhetsverket webbsajt.

10 Jun 2017