Skapa ett mysigt hemmaspa

Att gå på salong, göra en fransförlängning i Stockholm, få ansiktsbehandling och så vidare kan för all del vara trevligt. Men det är minst lika trevligt att skapa ett eget spa hemma. Det är faktiskt inte så svårt att få till det. Det kan ju kanske vara svårt med massage på egen hand och har du ingen partner som kan göra den så kan du separat boka massage Göteborg. Men resten, det kan du göra hemma.

Var själv eller med en vän

Planera in några helt lediga timmar dig när du inte har något annat planerat. Bjud in en kompis om du vill det, eller ta en eftermiddag helt för dig själv. En fördel med en kompis eller partner är ju i och för sig att ni kan ge varandra lite skön ryggmassage.

Se sedan till att stänga av mobilen, datorn och sätt på lite lugn musik istället. Ta sedan fram rena, mjuka handdukar och tänd lite ljus.

Njut av ditt hemmaspa

Ett fotbad kan vara perfekt om du ofta har fötterna i skorna under dagarna. I det varma fotbadet kan du lägga lite salt, honung och olivolja för att göra fötterna riktigt mjuka. Eller så tar du ett hett bad, eller en ordentlig skrubbning i duschen. Skrubben kan du tillverka med olivolja och socker eller salt. 

En egen hårinpackning kan du tillverka med 3 dl majonnäs och en avokado, blanda ihop och fördela i nytvättat hår. Om du har extra fett hår, blanda i lite citronjuice, och är ditt hår väldigt torrt, plocka fram olivoljan här också och släng i ett par matskedar. Låt sitta 20 minuter, sedan sköljer du ur det. 

 

 

 

9 Sep 2019