Skötselråd för blommor

Olika typer av blommor och växter, de kräver olika sorters omvård och skötsel. Den enklaste varianten av blomma, det är evighetsrosor, som du kan hitta på Blossomia. När det gäller krukväxter inomhus, så finns det ett par generella tips som gäller för många sorter. Bland annat gäller det att ge dem bra med ljus, att de får vatten och näring så ofta de behöver samt att att de behöver ha en bra jord. Sedan är det kanske bra att läsa på om de specifika blommor du väljer att köpa för att veta hur just de ska skötas.

Sköta växter ute

Köper du blommor, för att plantera ut i kruka om sommaren, så är det ett måste att plantera dem i större krukor. Den lilla krukan plantan står i vid inköpstillfället är ofta genomvävd av rötter och plantan har förbrukat den näring som fanns i jorden. 

Innan du sätter ner dina nya blommor i jorden,  se till att vattna igenom rotklumpen före. Sedan gäller det även att vattna dina blommor, regelbundet, samt att det bör finnas dräneringshål, så att överflödigt vatten ska rinna bort. Se även till att du har en näringsrik jord att plantera dem i. 

Sedan finns det även de växter och blommor du kan ha i rabatter med mera, som har lite olika skötselråd. Men generellt gäller att även dessa ska vattnas regelbundet samt att du bör se till att rensa landen från ogräs så att inte dina blommor kvävs.

 

15 Aug 2022