Snabbavveckling av aktiebolag - därför gör man det

Dags att avveckla aktiebolaget? Kanske går det inte så bra för företaget just nu, eller så är det dags att stänga ner av andra skäl. Det spelar inte så stor roll varför du funderar på att avveckla aktiebolag - däremot spelar det roll hur du gör det! 

  • Tips! Besök www.bolagspartner.se om du vill veta mer om hur man startar eller avvecklar aktiebolag eller om du vill ha professionell hjälp med det.  

Snabbavveckling - flera fördelar

När det är dags att avveckla aktiebolag kan man välja att göra det på egen hand. Det är ganska tidskrävande och man kan få vänta ganska länge på de pengar som finns i företaget och som ska betalas ut till aktieägarna. Med en snabbavveckling skyndar man på hela processen. Det ger fördelar man annars inte får. Vi listar några av de fördelarna: 

  1. Pengarna betalas ut i stort sett omgående.
  2. Ingen administration.
  3. Bolagets åtagen sköts av tredje part till dess det är helt upplöst. 

Det allra viktigaste man ska tänka på vid en snabbavveckling är att endast anlita någon man litar på till 100%. När man gör en avveckling på detta vis så säljer man i princip hela företaget till någon annan och om denne inte har rent mjöl i påsen kan ditt gamla företag användas för helt fel ändamål, och även bli sålt vidare i flera steg. Vi kan rekommendera Bolagspartner som garanterat lägger ner företaget, du kommer inte hitta det i händerna på någon annan efter en tid. 

7 Jul 2021