Tips - För dig som funderar på att starta webbshop

Att handla online är smart, man hittar de bästa priserna och får varan levererad direkt hem till dörren. Det är även en blomstrande affär för dig som funderar på att öppna upp en webbshop. Det finns fortfarande gott om utrymme för aktörer och har du varor som enkelt kan säljas på nätet är det alltid en bra idé att inte välja att öppna en fysisk butik som medför extra kostnader för dig. Här får du lite tips på vägen, om du funderar på att öppna en webbshop. 

Bygg inte upp ett varulager

Många webbshoppar börjar samla på sig varor, och snart kommer det att kosta mer än det smakar. Det är dyrt att hålla ett lager och de pengar man lägger på detta kan användas på betydligt bättre sätt. Satsa hellre på tredjepartslogistik som innebär att du lejer ut arbetet med att ha ett lager, och orderplockning. 

Smarta betalningslösningar

De som handlar online vill att det ska vara enkelt. Se därför till att erbjuda betalning med ett flertal olika medel. Elektroniska plånböcker som exempelvis PayPal är populärt, men även kreditkort som VISA och Mastercard. Tänk också på att många vill kunna handla mot faktura. 

Nyhetsbrev är bra

Låt dina kunder och läsare prenumerera på nyhetsbrev. Skicka ut två till tre per månad där du berättar om nya produkter eller smarta lösningar du erbjuder. Ett nyhetsbrev som kommer för ofta kommer att sållas bort av läsarna. Se också till att dina kunder kan lämna omdöme om både dina varor och bemötande. Bra betyg är den bästa reklamen. 

20 Feb 2019