Tips på bra CD pressning

Den som arbetar med film-, eller musikproduktion har ju stora behov av att spara det man producerat på bästa sätt. Hela den kreativa processen går ju upp i rök, om man inte kan spara det man slitit med i flera månader, eller år. Det är ju viktigast att man vet hur man ska hantera så stora volymer. Därför kommer här ett bra tips för dig som arbetar med just detta. Det finns en site på nätet som heter Skivfabriken.se som hanterar stora volymer genom cd pressning.

Fördelar med att pressa skivor

1. Det är billigare att pressa skivorna än bara genom att bränna dem. Anledningen är att man använder en tillverkningsmetod som bygger på att man först tillverkar ett original till skivorna, en så kallad glasmaster. Glasmastern används sedan som en formpress för att pressa skivorna.

2. Fördelarna med att pressa skivor är att kvaliteten blir högre. Man måste tydligen anmäla upplagan hos Nordic Copyright Bureau. Det för att säkerställa en oriktig kopiering.

3. I dag finns ingen annan leverantör som pressar CD och DVD skivor i Sverige. Alla CD fabriker som gör CD och DVD press finns utomlands.

Skivfabriken samarbetar med pålitliga partners

Skivfabriken har valt att samarbeta med Arvato Digital Services tidigare kallades Sonopress. Arvato är ett företag som kommer från Bertelsmann AG och grundades 1958 som Bertelsmanns musikklubb och musik etikettföretag. Under namnet Sonopress blev företaget världens näst största replikator av optiska skivor.

17 Jun 2017