Vår huvudstad

Om det är något som är verkligt eftertraktat i Sverige idag så är det utrymme i huvudstaden. Allt fler lockas till Stockholm och alla vill finnas i centrum, så även om detta avlånga land egentligen har gott om plats så är det supertight med utrymme - och såklart sjukt uppskruvade priser på allt - i Stockholm.

I eldens öga

Allt från privatpersoner till företag söker efter lediga bostäder, lokaler och andra skrymslen för att få plats med sina liv och företag i eldens öga. Frågan är om det egentligen är värt det. Visst är Stockholm fantastiskt, men är det verkligen värt pengarna och slitet och stressen som följer med i paketet? 

Varför jag ställer mig frågande till detta är dels på grund av generella betraktelser och dels av personliga skäl, för jag tillhör en av alla de som letar efter kontor i Stockholm. Jag söker bland hyresobjekt (jag vet, good luck liksom) såväl som fastigheter till salu, även om jag inte riktigt har någon försvarlig budget för mitt letande. Det kliar i hela kroppen av frustration för jag är precis lika fast i Stockholmsträsket som alla andra. 

Om inte i Stockholm - vardå?

Jag vet att Sverige har oerhört mycket mer att erbjuda än bara Stockholm, men det är ändå där jag vill vara - dessutom är det där jag känner att jag behöver vara för att bli framgångsrik. Kanske är det en dum tanke, men den finns där i mitt inre och frodas.

Göteborg känns för bonnigt och Malmö för långt bort... så om inte Stockholm - vardå?

3 Aug 2017